Waterverzachters

Waarom  een waterverzachter?

 

-Beschermd uw kranen, tegels en douchescherm tegen kalkaanslag, de badkamer behoud  haar permanente glans.

 

-Alle huishoudelijke apparaten zoals vb. Stoomoven, vaatwasmachine, koffiezet, warmwaterboiler zijn beschermd tegen kalkaanslag wat niet alleen de levensduur verlengd maar ook dure reparaties.

 

-De installatie van een waterverzachter heeft ook een gunstige werking op uw huishoudelijk budget. Als er een laagje van 2mm kalkaanslag op de verwarmende oppervlakken of de warmte-elementen, kan dat al leiden tot een toename van 20% meer energieverbuik.

Ook het gebruik van waspoederen schoonmaakmiddelen verlaagd  tot 50%.

 

Voordelen van een waterverzahter

·       Het verfrissende, zachte gevoel onder de douche en in bad

·       Merkbaar zachte huid en glanzend, zijdezacht haar

·        Zachte, donzige was

·       Minder kalkaanslag op uw kranen, tegels en leidingen

·       Stralend glaswerk en blinkend servies

·       Verlengde levensduur van uw huishoudelijke apparaten

·       Tot wel 50% minder schoonmaakmiddelen en desinfecterende middelen

·       Lagere energie- en verwarmingskosten

 

Betrouwbare waterontharders van topkwaliteit

Overal waar water stroomt, druppelt of stilstaat, kan zich kalkaanslag vormen. De calcium- en magnesiumionen in dat water maken het water hard. De waterontharders van BWT zijn gebaseerd op het klassieke ionenuitwisselingssysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke processen die de hoeveelheid calcium in het drinkwater verlagen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Met het wateronthardingssysteem van BWT wordt het 'harde' water door de ionenuitwisselingskolommen gevoerd die een speciaal soort hars bevatten (harskolommen). Tijdens dit proces worden de calcium- en magnesiumionen die in het water opgelost zijn verwijderd, en wordt het water onthard. Tijdens het regenereren wordt de speciale hars met een milde zoutoplossing gereinigd, waardoor de calcium- en magnesiumionen met het spoelwater weer worden weggespoeld. Op deze manier komen de zoutoplossing en het drinkwater nooit met elkaar in aanraking en worden de regenererings- en drinkwatersystemen geheel apart gehouden. Op deze manier garanderen de BWT-waterontharders drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit.

http://www.bwt.be/nl/huishoudelijke-producten/waterverzachters/Paginas/default.aspx